top of page
ליאן שמואלי

יום הילד הבין-לאומי


כתבה: ד"ר יפעת פיירמן


היום מציינים את יום הילד הבין-לאומי, יום בו אמצעי התקשורת מתגייסים למען העלאת המודעות לרווחת ובריאות הילדים ולעידוד השמירה על זכויותיהם ברחבי העולם. יום זה תופס אותי לאחר שנה שבה ילדים רבים במדינה חווים תקופה שהמילה מאתגרת מפחיתה מעוצמת האירועים איתם הם עדיין נאלצים להתמודד: מלחמה, שכול, היעדרות של הורה, איומי טילים ועוד. השגרה נשברת באופן תדיר ולא מהווה משענת יציבה. המסגרות נשחקות בהתמודדות יום-יומית עם צורכי השעה. הקושי לעיתים מגבש סביבו קהילה ולעיתים מפרק אותה. המבט מופנה פנימה או למעגל הקרוב.

מה קורה עם הילדים שזקוקים לעזרה ולא מקבלים מענה? תינוקות, שהגיעו לעולם עם אתגרים ייחודיים, ילדים עם צרכים מיוחדים, איך הם חווים את השנה הזאת? כיצד נעזור להם? כהתחלה אפשר לעזור להורים שיוכלו לספק בסיס בטוח לילדיהם. עזרה יכולה להיות גם במטלות יום-יומיות: בישולים, קניות, נקיון וכדומה. סביב זה ישנן התארגנויות של קהילות וקבוצות, אם כי אחרי שנה ניכרת עייפות ושחיקה של המנגנונים האלה. עזרה יכולה להיות גם תמיכה וחיזוק בתחום הנפשי והרגשי. אנחנו מצויים במצב מתמשך של חרדה, תחושת חוסר אונים, הצפה ובדידות, זה מכלה את כוחות הנפש והגוף. ההורה הוא מיכל שמכיל וגם הוא זקוק למי שיכיל אותו, יכיל את מצוקותיו, כאביו, דאגותיו. כל אלה מתעצמים כאשר יש במשפחה ילד עם צרכים מיוחדים.

במרכז מפנה הקיים מאז 1987 אנו מתמחים בטיפול במשפחות לתינוקות עם אוטיזם. במשך ארבעה עשורים נצבר ידע וניסיון בתחום החרדות. בתקופה זו אנחנו מציעים תמיכה בהורים לתינוקות החשים דאגה או חרדה. אם אתם או מישהו בסביבתכם הקרובה יכול להיתרם מהפנייה אלינו, אל תהססו להפנות. זו יכולה להוות נקודת מפנה במסלול החיים.


Comments


bottom of page